Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/demosweb/domains/demosweb.eu/public_html/wp-content/themes/bridge-child/functions.php on line 73
Demosweb | Hoe maak je een website?
Demosweb | Hoe maak je een website?
370
post-template-default,single,single-post,postid-370,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Wil je een eigen website maken? Als je dit nog nooit gedaan hebt, kan dit een flinke uitdaging zijn. Het maken van een website kan voor mensen die nog nooit iets met websites gedaan hebben een hele opgave zijn. Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn wanneer je een website wilt maken. Hoe moet je beginnen en waar moet je op letten wanneer je een website wilt opzetten?

Een domeinnaam registreren

Het eerste wat je doet als je een website op wilt zetten is een domeinnaam registreren. Een domeinnaam is de URL van de website. De domeinnaam moet uniek zijn en mag dus niet in gebruik zijn van iemand anders. Je moet dus eerst een domeinnaam verzinnen en registreren. Dit kan gedaan worden bij verschillende hosting partijen. Het registreren van een domeinnaam en vervolgens vasthouden van de domeinnaam kost ongeveer €10,- per jaar. Dit is dus vrij goedkoop. Wanneer je dit geregeld hebt, kun je beginnen met het verder opzetten van de website.

Waar begin je?

Het begint met het bepalen wat je doel is met de website. Een webshop en een informatieve websites kunnen nogal van elkaar verschillen. WordPress is een handige software om een website op te zetten. Een groot voordeel van WordPress zijn de vele gratis thema’s die je kunt gebruiken bij het opzetten. Een WordPress thema is een design die gebruikt kan worden voor de website die je op wilt zetten. Een nadeel van de gratis versies is dat niet altijd alles mogelijk is. Tevens zijn er betaalde thema’s waarbij het design vaak wat strakker is en deze thema’s hebben vaak meer mogelijkheden om het design te customizen.

Programmeren

Als je een website wilt maken is het handig dat je al wat basiskennis hebt van HTML en CSS. Dit zijn verschillende programmeertalen waarmee je de front end van de website kunt aanpassen. De front end van de website is het gedeelte van de website dat je ziet wanneer je de website bezoekt. Zo kun je bijvoorbeeld lettertypen en de grootte van bepaalde koppen aanpassen. Er kan veel gemaakt worden met bepaalde plug ins, maar deze zijn vaak toch beperkt in de mogelijkheden. Plug ins zijn kleine hulpmiddelen die gedownload kunnen worden. Deze hulpprogramma’s maakt het gemakkelijker om bepaalde aspecten die je graag wilt op je website te maken. Voorbeelden van plug ins zijn social media knoppen implementeren of een bepaalde lay out van een pagina.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.