Demosweb | Een eigen onderneming beginnen, hoe doe je dat?
389
post-template-default,single,single-post,postid-389,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Je hebt er lang over nagedacht, maar bent er eindelijk over uit! je gaat beginnen met oprichten van je eigen bedrijf. bij het oprichten van je eigen bedrijf komen een hoop dingen kijken waar je allemaal rekening mee moet gaan houden als startende ondernemer. Maar waar moet je opletten bij het starten van je eigen bedrijf? wij hebben hieronder voor jou een aantal zaken neergezet.

Ondernemingsplan

Als eerst bij het opstarten van je eigen bedrijf begin je met het maken van een goed ondernemingsplan. Hierin omschrijf je je plan van aanpak.

Kamer van koophandel en belastingdienst

Elk bedrijf moet zich tegenwoordig inschrijven bij de kamer van koophandel. Dit kan 1 week voor de start van je bedrijf. tegelijkertijd met het aanmelden bij de KvK kan je je ook laten aanmelden voor de belastingdienst. hiervoor hoef je niks extra’s te doen, de KvK geeft je gegevens door aan de belastingdienst.

Administratie

Je krijgt veel te maken met administratie, deze bedrijfsadministratie moet je bijhouden en bewaren. de basisgegevens moet je 7 jaar bewaren en voor de gegevens van ontroerende zaken geldt een termijn van 10 jaar.

Verzekeringen

Bij het beginnen van je eigen bedrijf ben je verantwoordelijk voor een hoop zaken en misschien zelfs wel mensen. Hiervoor moet je wel de juiste verzekeringen afsluiten. Denk aan aansprakelijkheidsverzekering, ziektekostenverzekering etc.

Personeel en promotie

Het is altijd handig om personeel aan te nemen. Denk eraan hoeveel persoon je nodig hebt en op welk moment. Om je naamsbekendheid te vergoten kun je je personeel bedrukte werkkleding laten dragen. Zo zullen mensen je bedrijf herkennen.

Eigen website

Het is wel handig als mensen ergens contact op kunnen nemen met je bedrijf of meer informatie kunnen lezen over de producen of diensten die je levert. Hiervoor kun je een eigen website laten maken. dit oogt ook nog eens een stuk professioneler.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.