Demosweb | Jouw bedrijf beveiligen
440
post-template-default,single,single-post,postid-440,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Jouw bedrijf beveiligen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het zeer belangrijk om deze goed te beveiligen. Je wilt ‘s ochtends tenslotte niet bij je bedrijf komen en zien dat er is ingebroken en dat je veel waardevolle spullen kwijt bent. Het is niet alleen belangrijk om je bedrijf fysiek te beveiligen, ook online beveiliging is zeer belangrijk. Online gegevens kunnen minstens zo belangrijk zijn als je fysieke waardevolle spullen. Je wilt dus niet dat deze gegevens uit lekken of kwijtraken. In dit artikel geven we je enkele tips om je bedrijf beter beveiligen.

 

Beveiliging begint bij de voordeur

Je bedrijf beveiligen begint met een goed beveiligingssysteem. Zorg ervoor dat je goede sloten op de deur hebt en geef niet iedereen zomaar een sleutel. Hang daarnaast camera’s op bij alle ingangen. Zo kun je precies zien wie er wanneer het bedrijf is binnengekomen. Mocht er dan toch een keer ingebroken worden dan heb je de daders in ieder geval op beeld. Daarnaast kun je nog een alarmsysteem installeren, de inbrekers worden op deze manier afgeschrikt en je krijgt als eigenaar een bericht dat het alarm af gaat. Zo ben je er altijd op tijd bij.

 

camera, CCTV, equipment

Ook online zijn gevaren

Online veiligheid is zeer belangrijk bij het beveiligen van je bedrijf. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van online risico’s. Er zijn verschillende manieren om de risico’s te beperken. Zorg bijvoorbeeld  voor een goede virusscanner zodat er geen virussen je computer kunnen binnendringen. Open daarnaast ook nooit zomaar een link in een mail wanneer deze niet van een betrouwbare afzender komt. Beveilig ook al je bestanden met sterke wachtwoorden, dit verkleint de kans op hacken. Maak tenslotte altijd een back-up van je belangrijkste gegevens. Word je dan toch gehackt, dan heb je de belangrijkste gegevens in ieder geval nog.

Hacker, Hacking, Internetveiligheid, Hack, Cyberspace

Zorg dat medewerkers ook alert zijn

Wanneer je alle maatregelen hebt genomen om je bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen, is het belangrijk om ook je medewerkers in te lichten over de risico’s. Zorg dat zij ramen en deuren goed op slot doen wanneer zij weggaan. Attendeer hen daarnaast op de digitale risico’s, zorg ervoor dat ook zij geen vreemde mails openen en dat ook hun computers goed beveiligd zijn. Zo doet iedereen zijn best om het bedrijf goed te beveiligen en kan de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd worden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.